Nieuws

GroenLinks Rotterdam door duizend-leden-grens

Afgelopen week heeft GroenLinks Rotterdam het duizendste lid bijgeschreven. Nooit eerder had de partij in Rotterdam zo veel leden. Twee jaar geleden schommelde het ledenaantal nog rond de 750. Afdelingsvoorzitter Regien van Uden is blij met de populariteit van haar partij. 'Wij zijn ontzettend trots dat zoveel mensen zich bij onze beweging aansluiten. Niet alleen in Rotterdam zijn we groter dan ooit, ook landelijk hebben we een record aantal leden.'

Lees verder

'Offer they can't refuse' van oppositie voor stadsbestuur

De voltallige oppositie heeft vandaag bij de bespreking van de Voorjaarsnota een gezamenlijk voorstel ingediend in om bijna 20 miljoen euro extra vrij te maken voor armoedebestrijding. Daarnaast stellen GroenLinks, PvdA, SP, VVD, NIDA en Partij voor de Dieren voor de nota op een aantal belangrijke punten aan te passen. Het gezamenlijke voorstel met de veelzeggende titel ‘An offer you can’t refuse’ was een reactie op het gedoogakkoord dat de ChristenUnie-SGP eerder deze week sloot met de coalitiepartijen. Dat was nodig omdat de coalitie haar meerderheid kwijtgeraakt was, nadat een raadslid van Leefbaar overstapte naar NIDA.

Lees verder

GroenLinks: werk wachtlijsten jongerenopvang weg

GroenLinks wil dat het Rotterdamse college meer gaat doen om zwerfjongeren op te vangen. Afgelopen week luidde het Leger Des Heils de noodklok over de oplopende wachtlijsten bij de jongerenopvang. Volgens deze organisatie zijn de wachtlijsten te lang en komt de doorstroom moeizaam op gang. Vanwege de urgentie van deze problemen heeft GroenLinks samen met de SP een spoeddebat aan gevraagd.

Lees verder

Raadssimulatie groot succes

Afgelopen zaterdag organiseerde GroenLinks Rotterdam een raadssimulatie voor potentiele kandidaten. Rotterdammers die overwegen zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraad of gebiedscommissies konden hier een indruk opdoen van het politieke vak. De dag was het slotstuk van een reeks van vijf workshops voor potentiele kandidaten en andere geinteresseerden. Over anderhalve week is er nog een informatieavond over de kandidaatstelling. Meer informatie daarover vind u hier.

Bekijk de foto's van de raadssimulatie op onze facebookpagina.

Pagina's